Biografie

Geboren uit een Rotterdamse moeder en een Zeeuws-Vlaamse vader, woonde Henk George Lippens ruim 30 jaar in de Amsterdamse wijk 'De Pijp', waarvandaan hij z'n werkzaamheden verrichtte. Enige jaren geleden verhuisde hij naar z'n geboorteplaats Leiden, in het hart van de Randstad, op een half uur van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Haarlem, Utrecht en 't Gooi.

Op z’n 8e jaar begon hij met vioolles. Gezien zijn interesse en muzikale begaafdheid werd al snel duidelijk  dat het niet bij één instrument zou blijven. Vanaf z’n 15e jaar kwam er accordeon- en pianoles bij. Geïnspireerd door de mogelijkheden in de muziek, schreef hij op z’n 15e jaar, z'n 1e compositie voor kamerorkest, na een sleutelbeenbreuk.

Na geslaagd te zijn voor het toelatingsexamen aan het Conservatorium van Amsterdam op z'n 17e: eerst voor vioolklassiek en later voor pianolichte muziek, besloot hij voor zelfstudie via privé-les: bij Cor Bakker en aan het Conservatoire du Jazz, Paris / Frankrijk: viool, accordeon en zang / lichte muziek. Dit bood inspiratie en vrijheid.

Hij woonde in Italië -Florence- en Zuid-Frankrijk-Montpellier- en musiceerde er in de pianobars. Bracht er eveneens het Italiaans lied en Frans chanson ten gehore. Na deze periode gaf hij accordeon-, viool- en piano-improvisatielessen te Amsterdam. 

Hij volgde in deze periode ook de opleiding fysiotherapie en werkte 10 jaar als fysiotherapeut in verpleeg- en verzorgingshuizen en in de particuliere praktijk met als specialisatie: behandeling van musici met gerichte beroepsproblematiek. Vele instrumentalisten: strijkers en toetsenisten zijn letterlijk onder zijn handen geweest; werkte enige tijd als groepsleider bij jongeren met een beperking en werkte enige jaren als dirigent bij zangkoor Pius X, Amsterdam. In zijn leven heeft muziek een belangrijke plaats ingenomen en hij musiceerde tot op heden in vele muziekformaties en muziektheatergezelschappen, waaronder: Arabesque, Tussen Haakjes, Mioritza, Lipasch, Reprise, Fava, Lipoli e.a. Diverse opnamen/cd/plaat.

De laatste jaren treedt Henk George Lippens op zowel als Solo Accordeonist-Violist, als Zanger-Pianist en met z'n Duo/Trio "I PAZZI". Geeft op verzoek performance in vloeiend Italiaans, Spaans of Frans, maar ook Engels of Duits. 

Treedt veelvuldig op voor o.a. de bekende, toonaangevende bedrijven, instellingen, theaters/musea, particulieren en tv/media in Nederland. Tevens te België, Italië, Spanje en Frankrijk. Sfeermuziek van Topniveau!  

Zie: Referenties.

           © copyright 2017 - PazziMusic.nl   Boekingen direkt: 06-26174057  

 

Mediterraan Tournee Zuid-Frankrijk, Spanje, Italië , voorjaar 2016