Livemuziek op een uitvaart – 5 tips

Live muziek op een uitvaart. Muziek tijdens een afscheidsdienst maakt een uitvaart persoonlijk. Vaak worden de favoriete nummers van de overledene gedraaid of juist een nummer met een bijzondere herinnering. Bij live uitvaartmuziek | begrafenismuziek komt de muziek nog meer binnen, raakt het meer en maakt het een afscheid nog persoonlijker. Echte livemuziek biedt troost in de laatste momenten van het afscheid.

Heb je er wel eens aan gedacht om live muziek tijdens de uitvaart te laten spelen? Hieronder schetsen wij vijf punten waar je op moet letten bij het kiezen van live uitvaartmuziek.

  1. Live muziek op een uitvaart zorgt voor sfeer Men kiest steeds vaker voor live muziek op een uitvaart. Het zorgt namelijk voor een persoonlijkere sfeer. Met live muziek creëer je een intiem moment. Je ziet en hoort de muzikant(en) iets ten gehore brengen en dat geeft een bepaalde sfeer dat je met een muziekinstallatie niet kunt creëren.
  2. Het uitzoeken van livemuziek – Misschien weet je niet direct welke muziek je uit moet kiezen. Wat kan helpen is om de afspeellijsten op Spotify te bekijken of de cd-collectie van de overledene na te gaan om erachter te komen wat de favoriete muziek was. Maak een lijstje met nummers die je mooi vindt en bespreek ze met de andere nabestaanden en met de muzikant. Over het algemeen kiezen mensen minimaal vier nummers voor tijdens een uitvaart. Eén nummer aan het begin van de dienst, twee nummers tijdens de plechtigheid en één nummer wanneer iedereen de ruimte verlaat.
  3. Ga het gesprek aan met de muzikant én de uitvaartlocatie – We raden aan om van tevoren met de muzikant het gesprek aan te gaan en duidelijk aan te geven wat je graag zou willen en hoe je het zou willen. Geef goed aan wat je wel en niet wilt. Misschien wil je bijvoorbeeld alleen akoestische muziek of wil je het wat zachter of rustiger. Geef dit duidelijk aan. Ook met de locatie waar de uitvaart plaats gaat vinden moet je uiteraard duidelijke afspraken maken.
  4. Uitvaartlocaties en livemuziek – Live muziek voor op een uitvaart kan op verschillende locaties geregeld worden zoals een crematorium of kerkdienst. Een plek naar keuze zoals een restaurant of buiten behoort ook tot de mogelijkheden. Ga van te voren na of het mogelijk is om daar een live optreden te verzorgen en waar je rekening mee dient te houden. We raden je aan om dit met een uitvaartverzorger te bespreken. Zij hebben de ervaringen en weten veelal de mogelijkheden rondom live uitvaartmuziek op locatie.
  5. Net nog even iets persoonlijker – Als laatste tip willen we je meegeven dat je ook iemand uit je familie- of vriendenkring iets kunt laten spelen of zingen. Misschien heb je muzikale familieleden of vrienden die zich vereerd voelen om een nummer op te dragen. Dit maakt de uitvaart nóg persoonlijker.

Als u een uitvaart moet regelen is het mogelijk om het vrij besteedbare bedrag van de uitvaartverzekering te gebruiken voor live uitvaartmuziek. Zo is het mogelijk om de uitvaart nóg intiemer en persoonlijker te maken.

Wil je meer weten over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van live uitvaartmuziek? I PAZZI | PazziMusic staat hier voor je klaar en denkt graag mee over de mogelijkheden die er zijn.

Live Uitvaartmuziek Begrafenis Crematie Muziek Eerbetoning   Accordeonist Violist Pianist bij Uitvaartplechtigheid, Live Uitvaartmuziek Begrafenis Crematie   Pianist, Live Uitvaartmuziek | Begrafenis Crematie Muziek | PianoMuziek, Piano, Eerbetoning