Biografie Accordeonist Violist Henk George

Biografie|I Pazzi

Biografie Accordeonist Violist Henk George Lippens, Levensloop

Geboren in Leiden met een Rotterdamse moeder en een Zeeuws-Vlaamse vader, woonde Henk George Lippens ruim 30 jaar in de Amsterdamse wijk “De Pijp”, onderdeel van het multiculturele hart van Amsterdam. Hier ontstond de liefde voor muziek en zijn uitlopende genres en internationale invloeden door samenspel met buitenlandse musici. Een liefde die altijd is gebleven.

De muzikale opvoeding begon al vroeg. Op zijn achtste begon hij met zijn eerste vioolles. Gezien zijn brede muzikale interesse en vaardigheid werd al snel duidelijk dat het niet bij één instrument zou blijven. Accordeon- en pianoles volgde snel en op zijn 15de schreef hij zijn eerste compositie voor kamerorkest na een sleutelbeenbreuk. Dat was het moment waarop muziek de basis zou vormen van zijn verdere levensloop, echter via een melodieuze omweg.

Het pad verliep via het Conservatorium van Amsterdam | Biografie

Op zijn zeventiende werd hij toegelaten, eerste voor klassiek viool en daarna voor piano, lichte muziek. Echter besloot hij dat een zelfstudie en privé-les beter aansloot bij zijn behoefte en zoektocht naar muzikale ontplooiing. Hij kreeg les bij Cor Bakker en sloot zich aan voor het Conservatoire du Jazz te Parijs, Frankrijk. Naast viool werd daar ook accordeon en zang gestudeerd. Dit bood inspiratie en vrijheid.

Accordeonist Violist Henk George woonde in Italië en Zuid-Frankrijk waaronder Florence en Montpellier en musiceerde in pianobars.

Hier ontstond de liefde en passie voor het Franse Chanson en de Italiaanse muziek, via vaste composities en improvisatie.
Bij terugkomst in Nederland deelde hij zijn passie via privé-lessen in Amsterdam voor accordeon, viool en piano. Deze periode werd aangevuld met een opleiding Fysiotherapie waarbij hij 10 jaar werkzaam was als gespecialiseerd Fysiotherapeut. De behoefte ontstond vanuit de beroepspraktijk: Behandeling van (beroeps)musici.

Daarnaast werkte hij enige tijd als groepsleider voor jongeren met een beperking en werd dirigent bij het zangkoor Pius X in Amsterdam. Muziek bleef een belangrijk aspect in zijn leven en hij bleef musiceren in diverse muziek- en theatergezelschappen waaronder: Arabesque, Tussen Haakjes, Mioritza, Lipasch, Reprise, Fava, Lipoli e.a.

Al bijna 20 jaar treedt Henk George Lippens voornamelijk op onder zijn eigen I Pazzi label. Zowel Solo als met zijn Duo/Trio I Pazzi brengt hij zijn brede muzikale kennis samen met diverse beroepsmusici/zangers/zangeressen en begeleidt hij hen muzikaal. I Pazzi is geboren vanuit de grenzeloze liefde voor muziek, waardoor ook u nu kunt genieten van deze muzikale levensloop. Optredens in Frankrijk, Italië en de Benelux.

 I PAZZI maakt elke gelegenheid tot een sfeervol en feestelijk gebeuren!Biografie Accordeonist Violist Henk George Levensloop

Mediterraan Tournee Zuid-Frankrijk, Spanje, Italië 

06-26174057 | 0715221503 | info@pazzimusic.nl | www.pazzimusic.nl

© copyright 2024-2025 PazziMusic.nl

Biografie Accordeonist Violist Henk George